Бургас готов за зимата
Бургас готов за зимата / Дарик Бургас

Институциите в Бургаско са готови да посрещнат зимния сезон. Това стана ясно по време на среща на областния управител Вълчо Чолаков с представители на общините и държавните ведомства.

Почти всички общини са сключили договори с фирми, които да осигурят снегопочистването и поддържането на пътищата. Тези, които още са в процедура по подписване на такива, също имат готовност да реагират в случай на усложнена метеорологична обстановка.

От 1 ноември в сградата на Областно пътно управление централен диспечерски пункт денонощно ще контролира и координира цялата дейност на екипите на снегопочистващата техника. От  пътното ведомство информираха, че снабдяването с инертни материали като луга, пясък и сол за пътищата от републиканската пътна мрежа върви по график.

До дни служители на полицията  започват редица проверки относно техническото състояние на снегопочистващата техника. Проверки започва и „Пристанищна инфраструктура“ за  готовността на пристанищата в областта да работят при зимни условия. В случаи на кризи и бедствия областта може да разчита и на помощ от военните формирования.