Бойко Борисов: Можем сами да си пазим границата
Бойко Борисов: Можем сами да си пазим границата / Веселин Максимов
Бойко Борисов: Можем сами да си пазим границата
85943
Бойко Борисов: Можем сами да си пазим границата
  • Бойко Борисов: Можем сами да си пазим границата

„В България армията и граничарите могат да пазят сами своята граница, не е нужно НАТО да идва да ни пази". С тези думи министър-председателят Бойко Борисов изрази своята благодарност към участниците в днешното военноморско учение за недопускане на нелегални имигранти в наши териториални води.

То се разигра в акваторията на Бургаския залив по точно такъв сценарий, обясни преди маневрите началникът на отдел „Връзки с обществеността" във Военноморска база Бургас капитан Нено Георгиев.

Фрегатага „Дръзки", катер от базата, вертолет „Пантер", кораб и катер на „Гранична полиция" и няколко лодки пресрещнаха кораба с мигранти точно малко след 12- милната зона на българските териториални води

Нарушителите бяха спрени и респектирани от бойните възможности на фрегатата. Тяхното рибарско корабче беше ескортирано и изведено вън от наши води. Но се появи друга провокация - друга лодка с трима нелегални.

Накрая премиерът Борисов изказа своята голяма благоданрост към военните моряци и граничарите за техните точни и безкомпромисни действия. Чуйте подробности в звуковия файл