1500 ученици прекрачиха прага на училищата в Община Созопол
1500 ученици прекрачиха прага на училищата в Община Созопол / netinfo
Близо 1500 ученици и деца посрещнаха първия учебен ден в училищата и детските градини на територията на община Созопол.

Созопол
netinfo

С издигане на българския флаг и под звуците на националния химн бе даден старта на учебната 2017-2018 година в СУ “Св.св. Кирил и Методий“-Созопол, ОУ “Христо Ботев“-Черноморец, ОУ „Христо Ботев“-с.Росен,ОУ “Отец Паисий“ – с.Равна гора,ОУ “П.К..Яворов“-с. Крушевец и ОУ “Христо Ботев“-с. Зидарово. Първокласниците в община Созопол са 128 деца, което в сравнение с миналата учебна година е с 13 първокласника повече.

Созопол
netinfo

Малчуганите, които са обхванати в детските градини и в предучилищните групи са 437, а учениците- 920. На тържеството в созополското училище присъстваха кметът на община Созопол Панайот Рейзи,председателя на Общинския съвет Красимира Германова, инспекторът от РИО наМОН-Бургас Пвлина Алексиева, общински съветници, бивши директори,родители и близки на учениците. В своето приветствено слово Димитрина Щерионова, директор на СОУ“Св.св. Кирил и Методий“ подчерта,че отговорността за учениците и тяхното развитие е отговорност на училището и учителите. „Ние носим голямата отговорност вашите деца да бъдат образовани, конкурентноспособни и да растат и се развиват пълноценно.“- заяви Димитрина Щерионова и изрази надежда, че родителите ще продължат да подкрепят и подпомагат работата на училището. „ Ние ще разчитаме на вашите идеи, за да направим образованието в училище още по- добро и да издигнем авторитета на СУ „Св.св. Кирил и Методий”. Директорът Щерионова благодари  на кмета на Созопол Панайот Рейзи за подкрепата през годините и активната политика по отношение на децата и подрастващите. „Този ден е най-важният за вас,ученици,защото знанието придобито в училище ще ви бъде нужно през целия живот.Пожелавам ви много успехи и попътен вятър в морето на образованието“- заяви в словото си кметът Панайот Рейзи. Той се обърна специално към най- малките ученици и им пожела щастливо детство и успех в училище.” Бъдете трудолюбиви и упорити, това ,което ще научите в любимото си училище, ще ви трябва за цял живот.

Димитър Николов в СУ "Петко Росен": Успех ученици, без вас няма бъдеще за Бургас

Трудът и знанието ще бъде възнаградено стократно, заяви още кметът Панайот Рейзи и отново заяви подкрепата си и готовността си да помага на училищата и учениците,за да могат да израснат като достойни граждани на страната.“ В мое лице имате подкрепата на екипът ми и общинската администрация,за да учите и да се развивате в добра среда и при добри условия в училище.Нашата отговорност е към вас, към вашите родители и към цялото общество, защото сте бъдещето на България“- заяви още кметът. СУ ” Св. св. Кирил и Методий” получи подарък от созополския кмет- професионален фотоапарат, с пожелание да бъдат запечатани  красиви и щастливи моменти от училищния живот в родното училище. Специално поздравление получиха учениците и учителите от общинския съветник Тодор Чакъров, който в качеството си на председател на СНЦ „Атлантида” поднесе подарък на училището. „ Пожелавам ви успешна година и нека както вашите учители са всеотдайни, така и вие да сте упорити в усвояването на все повече знания”, пожела Тодор Чакъров. Той поднесе подарък-  телевизор от името на сдружението, което за осма поредна година организира Национална математическа олимпиада в Созопол. Тази година в нея са участвали рекорден брой математици- 350 от цялата страна. Тържественото откриване на новата 2017-2018 година завърши с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец  Димитър. На входа на училището той благослови със светена вода всички ученици и учители, които прекрачиха училищния праг в първия учебен ден. Гости,родители и ученици влязоха в сградата на училището под арка от разноцветни балони. Кметът Панайот Рейзи председателят на общинския съвет Красимира Германова, образователния и  инспектор Павлина Алексиева  посетиха класните стаи на първолаците и ги поздравиха за първия учебен ден. Всички първокласници и деца от предучилищна възраст получиха подарък от кмета книжка с приказки с  пожелания. Тържествено и с много настроение и празнична програма бе даден старта на новата учебна година и в останалите училища и детски градини в населените места на община Созопол. Малчуганите от детските градини и учениците получиха подаръци книжки с приказки и учебни помагала. През новата учебна година в община Созопол вече има три средищни училища- СУ “Св.св. Кирил и Методий“-Созопол, ОУ “Христо Ботев“-Черноморец и ОУ “Христо Ботев“ - с. Зидарово.