Бивш шеф предаден на икономическа полиция
Бивш шеф предаден на икономическа полиция / Пресцентър - Община Бургас

Новият управител на дружеството „Бургасинвест” Атанас Щерев предаде днес в Икономическа полиция документи срещу предшественика си Димитър Коточев, информират от Общината. Касае се за умишлено укриване на цялата документация, свързана с  узаконяване ремонта на бл. 81 в к-с „Лазур”, наричан „падащия блок”.

Преди години сградата е била антисеизмично укрепена със средства на Община Бургас, а инвеститорският контрол се е осъществявал от  „Бургасинвест”. Дружеството тогава е било ръководено Димитър Коточев.

Заради укриването на документите, след извършените ремонтни дейности по жилищния блок не са могли да бъдат финализирани строителните документи и сградата е без съответните актове. Днес,  папките са открити от новия управител Атанас Щерев и са предадени на икономическа полиция.

Срещу Коточев е образувано досъдебно производство с постановление на прокуратурата за извършено престъпление по чл. 219, ал. 4 от Наказателния кодекс по същия казус след подаден сигнал от Обществения посредник на Бургас Таньо Атанасов.

По същата схема Димитър Коточев е саботирал финансирането, завършването или узаконяването на редица други инфраструктурни проекти на Общината. Към днешна дата местната власт в Бургас полага усилия да съхрани дружество „Бургасинвест” и да придобие 100 % собственост върху него. Подготвя се оздравителна програма и се актуализират лицензите му за различни видове дейност.