/ iStock/Getty Images
Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на мъж, признат за виновен в отвличане и противозаконно лишаване от свобода, в съучастие с други две лица.

Подсъдимият ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ 9 години при първоначален „строг“ режим.

В средата на април 2019 година подсъдимият и брат му отвлекли мъж от къщата му заради предишен конфликт.

Двамата нахлули посред нощ принудили мъжа да тръгне с тях, завлекли го в къщата на подсъдимия и го пребили с желязна тръба. След побоя те го отвели в обор, оставили го на стол, вързали ръцете му със синджири за метални тръби, прикрепени към стените на постройката и го оставили.

На сутринта отвели мъжа в къщата на техен роднина, откъдето пострадалият успял да се обади на свой приятел, че е отвлечен и той подал сигнал на телефон 112.

Подсъдимият обжалва пред Апелативен съд – Бургас присъдата на първата инстанция с искане за по-ниско наказание. Недоволен от решението е останал и пострадалият, който моли за по-строга присъда.

Държавното обвинение намира решението на окръжния съд за правилно и законосъобразно и пледира за потвърждаване, а след извършената проверка, Бургаският апелативен съд е намерил наложеното наказание за справедливо.

Подсъдимият е с 15 на брой осъждания, има присъда и за отвличане на непълнолетно момиче с цел да я принуди да встъпи в брак.

Решението на Апелативния съд в Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд.
 
Информационна агенция Фокус