/ iStock/Getty Images
Във врачанския окръжен съд  се проведе разпоредително заседание по наказателно дело, по което подсъдими са 29-годишният Милен Младенов и 27-годишният Евстати Евстатиев.

Те са обвинени в това, че през декември 2016 г. от парка в село Хайредин са отвлекли Венцислав Тодоров от с. Манастирище, като деянието е извършено по особено мъчителен и опасен начин.

Двамата веднъж бяха осъдени от врачанския окръжен съд през декември 2018 г. на по 12 години затвор, пише 24 часа. Присъдата обаче бе отменена от по-горната инстанция, а делото бе върнато на прокуратурата за отстраняването на редица процесуални грешки. След това срещу Евстатиев и Младенов бе повдигнато ново обвинение.

Случаят е от зимата на 2016 г., когато разправата започнала още с поръчката на таксиметров автомобил от Козлодуй, където младежите се намирали. Курсът към Хайредин бил поет от пребития Тодоров. Минути по-късно в колата се заформил спор, който прераснал в побой над таксиджията. Малко по-късно двамата спрели и отново започнали да налагат младежа, който изпаднал в безсъзнание, потрошили и колата му, а след това го изхвърлили на пътя.

Мъжът е бил намерен в безпомощно състояние от случайни минувачи, които веднага съобщили в полицията и на мястото пристигнали линейка на спешното в Козлодуй и патрулка, а по-късно двамата биячи-арестувани.

По искане на пострадалия, той бе конституиран като частен обвинител и граждански ищец. Съдът прие за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от него граждански иск от 60 000 лева.

Следващото редовно заседание по делото да бъде на 22 юни.
 
24 часа