/ БТА
Окръжната прокуратура в Добрич приведе в изпълнение наказание "лишаване от свобода" за срок от девет години за отвличане на млада жена и причинена средна телесна повреда. Присъдата влиза в сила след като Върховният касационен съд потвърди решение на Варненския апелативен съд 35-годишният М.Д. от Добрич да изтърпи наказанието при първоначален строг режим и да заплати глоба в размер на 5000 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Тежкото престъпление е извършено през юли 2018 година. По време на едно от посещенията в дома на М.Д. младата жена била задържана против волята ѝ. Целта на М.Д. била жената да бъде постоянно при него и да задоволява всичките му потребности. За да може да пречупи волята ѝ и да я подчини, той решил да използва физическо насилие, да я дрогира, не ѝ давал и достатъчно храна и вода, припомнят от държавното обвинение.

Пострадалата е била открита в дома на осъдения след 20 дни престой там. Тя е била в изключително лошо здравословно и емоционално състояние. М.Д. е причинил на жертвата си средна телесна повреда и разстройство на здравето, временно опасно за живота, допълват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.