Англичанинът Дани твърди, че не е човек, който би нападнал инвалид
Англичанинът Дани твърди, че не е човек, който би нападнал инвалид / netinfo
Остава в ареста. Майка му е била свидетел на нападението, опитвала с да го усмири
Адвокат Веселин Анестиев
98731
Адвокат Веселин Анестиев
  • Адвокат Веселин Анестиев

27-годишният английски турист Дани  Джеймс Нот, който преби инвалид в коридора на 5-звезден хотел в Слънчев бряг на 5 септември, остава в ареста.
Това реши днес състав на Районния съд в Несебър. Адвокатът му Веселин Анестиев заяви, че ще обжалва решението. По думите му, Джеймс Нот за първи път постъпва така и няма обяснение за поведението си, тъй като не си спомня нищо. "Спомените му са до там, че е бил с майка си в някакво заведение, след което са с прибрали до хотела с такси, допълва още защитникът на англичанина.

Бърз съд за англичанин, пребил инвалид в Слънчев бряг

По време на нападението, от което има видеозапис Джеймс Нот е във видимо нетрезво състояние, когато посяга на възрастния мъж. 
По думите на майка му, която  била свидетел на грозната сцена, той и тя работели много в Англия, но тъй като алкохола там бил скъп, използвали почивките в Сълнчев бряг за да пият много. Защитата на туриста твърди, че именно тя се е опитвала да усмири сина си и да потуши агресията му, но без резултат.

Английски турист нападнал възрастен мъж в хотел в Слънчев бряг

Въпреки, че при обиск в стаята му беше открита спринцовка, той отрича някога да  взимал наркотици. 
Младият турист заяви, че не помни нищо от вечерта на 5 септември и много съжалява за постъпката си, за която  готов да плати.
Припомняме, че след инцидента 27-годишният английски турист беше подведен под наказателна отговорност по бързата процедура.
Англичанинът нападна в хотел в Слънчев бряг двама охранители, а след това преби възрастен шотландец. Според магистратите има реална опасност британецът да се укрие или извърши друго престъпление.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от адвокат Веселин Анестиев: