Община Бургас вече е подготвила подробен списък на новите паркинги в различните комплекси.
Община Бургас вече е подготвила подробен списък на новите паркинги в различните комплекси. / Снимка: Община Бургас
Още 1,6 млн.лв. за бърза връзка с морето
100242
Още 1,6 млн.лв. за бърза връзка с морето
  • Още 1,6 млн.лв. за бърза връзка с морето
Нови 1 000 нови паркоместа ще изгради Община Бургас през 2019 г. Това обяви тази вечер по време на общественото обсъждане на Бюджет 2019 г. зам.-кметът с ресор „Строителство, инвестиции и регионално развитие” инж. Чанка Коралска. Тя уточни, че вече има подробен списък по райони, а за част от тях вече са готови и проектите, а средствата за изграждането им са обезпечени.

Предвижда се в центъра и комплекс „Възраждане” да има още 2 000 места за автомобили, в комплексите „Братя Миладинови” и „Лазур” – 260, в район „Освобождение”-  около 180, в „Зорница” - 350, 400 в „Меден рудник” и т.н. Средствата за изграждането им вече са обезпечени в бюджета.

Тази година продължава ремонта на улиците в централната градска част, включително и по ул. „К.Фотинов”. По график, реконструкциите трябва да приключат до края на април, за да може в началото на летния сезон да няма строителство в центъра, каза Коралска.

Междувременно, общината е подсигурила 1,6 милиона лева за цялостен ремонт на бул. „Проф. Якимов”- участък от изключително значение. Предвижда се той да бъде финализиран до началото на разгара на лятото, така че да се осигури безконфликтно преминаване на транзитния поток към Южното Черноморие.

Какво още каза по време на общественото обсъждане зам.-кметът инж. Чанка Коралска, чуйте в звуковия файл: