Акциите на МВР по морето имат ефект, твърди главният секретар
Акциите на МВР по морето имат ефект, твърди главният секретар / netinfo

Три успешни реализации на бургаската полиция, идват да покажат, че това е пътя за справяне със ескалиращата престъпност в този регион. Така определи в Бургас активностите на МВР след стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.
Той съобщи за задържана група от трима криминално проявени рецидивисти, известни като „люлински" крадци.
Главният комисар припомни още, че преди два дни са задържани двама и впоследствие трети техен съучастник. По думите му те са приведени в ямболския арест, тъй като последната им кражба е за крупна сума- за около 50 000 евро на територията на Ямбол. „Днес след обяд или утре сутринта ще се гледа постоянната мярка на тези лица. Задържани са четирима варненски криминално проявени мъже след извършване на кражби на къмпинг „Градина".
Междувременно от Съюза на собствениците в Слънчев бряг отказват да дадат подобна висока оценка за действията на МВР на територията на курортния комплекс.
В официално писмо от там обявиха действията на проверяващите като демонстративни и показни за гостите на комплекса. "Ние не се противопоставяме на проверките като такива, дори считаме, че са малко позакъснели, но начинът , по който се извършват следва да бъде по-дискретен и прецизиран", обясниха хотелиерите. Според тях подобни акции притесняват и туристите.