/ www.sxc.hu

Изготвяне на технически инвестиционен проект за стадион и спортна база предвижда Община Бургас. Основна цел е изграждането на нов градски футбулен стадион, отговарящ на изискванията на УЕФА и осигуряващ възможност за провеждане на официални състезания, предава "Burgasnews". 

„Посредством изграждане на нов стадион и спортна база ще се създадат условия за подобряване качеството на живот в гр.Бургас и ще се създадат условия за упражняване на професионален и аматьорски спорт.

Изпълнителят следва да изработи инвестиционен проект за обекта при спазване на изискванията по всички подробно описани в заданието фази и части по реда и при спазване изистванията на Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти“, става ясно от обявената обществена поръчка.

В Бургас и стените помагат, Парк Арена отвори врати (СНИМКИ/ВИДЕО)

Прогнозната стойност, без включен ДДС, е 80 хил. лв. Избраният терен е в промишлена зона „Юг-Запад“ в „М.рудник“.
Част от него е със силно изразена денивелация, другата е заблатена. Предвиденият Кинт е до 0,1 с озеленяване мин.50%. Решението за мястото на съоръжението беше взето в началото на годината от Общинския съвет.

Стадионът ще бъде за около 6000 души. В него ще бъдат разположени зали за борба, бокс и другите спортове, които в момента тренират в стадион „Черноморец“. Техническите указания саи  за тренировъчен терен, трибуни, прес ложа, съблекални, възстановителен център, зала за пресконференции, помещение за оказване на първа помощ, помещение за допинг контрол. Ще има два паркинга - за отбори и за посетители.

Обществената поръчка се реализира в рамките на бюджета на Община Бурагс за 2018 година. Обектът ще се финансира със средства от Капиталовата програма на Община Бургас за 2018 г. Заявки за участие се подават до 1 август, отварянето на офертите е на 2.08. в сградата на общината.