Николай Пенев
Николай Пенев / Лалка Димитрова
42-годишният Николай Пенев-Пойзъна, обвинен за палежа на две от най-скъпите машини на строителната компания G.P. Group, с които се полагаше новият асфалт по важната пътна артерия, свързваща града с жк „Меден рудник“, получи днес ефективна присъда от 7 години затвор. Решението е на Бургаския окръжен съд.
 
Припомняме, че Пойзъна бе задържан след като рано сутринта на 9 май м.г. атакувал с коктейл „Молотов“ три от машините. Пожарът се разпрострял и засегнал контактна мрежа на тролейбусния транспорт. Щетите са на стойност 156 145,89 лв.
 
Пенев, твърди обвинението, се опитал да заблуди властите при преглеждането на видеокамерите в района, като поставил фалшиви табели на колата, с която се придвижвал. И на колата си, марка „Рено“, сложил номерата на друго моторно превозно средство - товарен автомобил, собственост на „Бургас Такси” ЕООД.

Делото бе гледано по реда на особените правила на Глава 27 от НПК - съкратено съдебно следствие. При постановяването на своята присъда съдът се ползва от събраните доказателства в досъдебното производство.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок.