2219 абитуриенти от 27 училища
2219 абитуриенти от 27 училища / Веселин Максимов

Общо 2219 абитуриенти от 27 училища ще участват в предстоящите около 24 май балове. Заради продължаващия ремонт на площад „Тройката”, за тях са определени няколко места за събиране в целия град, които ще бъдат охранявани от звена на жандармерията.

„Пътна полиция” ще ескортира и всички групи до техните места за празнуване, а при наложителни проверки ще бъде обръщано внимание на сигурността на автомобила, документите на водача и дали той е употребил алкохол. Ще работят и две подвижни камери в автомобили.

В традиционното шествие на 24 май ще участват 3300 ученици от 30 училища, 1200 деца от 22 детски градини, студенти от Бургаския Свободен университет и Техническия университет „Професор Асен Златаров”, както и представители на всички културни институции в града.

Началото на шествието е в 11 часа, на "Гъбката” в Морската градина, неговият край – на площад „Атанас Сиреков”, пред Общината. В 11.30 там започва празничен концерт. В него ще участват хорови състави и фолклорни формации от Бургас и съставните селища.