/ iStock/Getty Images
Осъдиха крадец на 13 години и 4 месеца затвор влязъл да краде няма и хиляда лева от мъж в Тополовград, при което го убил.

Екстрадират българин, заподозрян за съучастие в убийство в Гърция

От Окръжната прокуратура в Ямбол съобщиха днес, че по внесен обвинителен акт на, съдът наложи общо наказание от 13 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо мъжа, подсъдим в извършване на кражба и грабеж, придружен с убийство на мъж.

Делото за жестокото убийство в Нареченски бани - по съкратената процедура

Той е подсъдим за това, че вечерта на 19 срещу 20 юли 2018 г. вТополовград, в дом, находящ се на ул. „Капитан Петко войвода“, отнел сумата от 980 лева от владението на мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и грабежът е придружен с убийството на пострадалия (осъществил механична асфикция - загърляне, чрез пристискане на шията на пострадалия, като опъвал с ръце краищата и притискал с ръба на олекотена завивка), извършено по особено мъчителен начин за убития.

28 години затвор за убийство за удоволствие в Айтос

Той е признат за виновен и за това, че на неустановена дата около и преди 11 юли 2018 г. на същото място, отнел сумата от 200 лева, от владението на същия пострадал, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

Изправят пред съда Борислав, обвинен за жестокото убийство на жена си

Присъдата е постановена от окръжния съд в града в условието на проведено съкратено съдебно следствие. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд-Ямбол може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Бургас. 
БГНЕС