10-годишни деца отговориха на кметския призив за украса на Бургас
10-годишни деца отговориха на кметския призив за украса на Бургас / netinfo

Кметът Димитър Николов награди със специална грамота шест момичета на 10 години,  които откликнаха на неговия призив, тази година Бургас да облече коледната си премяна още на Никулден. Децата са сред първите наградени заедно с граждани и фирми за красиво украсен дом, офис, витрина.

Магдалена, Наталия, Мария, Теодора, Павлина и Ивелина са се постарали да придадат коледна атмосфера на междустълбищното пространство в един от входовете на блок 9 в комплекс „Зорница”.

“Направихме го, за да ни е уютно на нас, а и за да се радват хората”, казаха децата. Те споделиха , че са чули за призива на кмета от родителите си и са решили сами да се направят украса на последния етаж на входа в който живеят. Момичетата са си украсили своя елхичка и са облепили с коледни послания прозореца, гледащ към улицата пред блока. Освен грамота, шестте момиченца получиха от Община Бургас детски енциклопедии. Те обещаха догодина да се представят още по-добре и да популяризират инициативата сред своите връстници.

Призивът “Да украсим Бургас” стигна до сърцата на бургазлии и с всеки изминал ден от декември виждам нови и нови празнично украсени офиси, магазини и частни домове. Надявам се догодина в конкурса за празнична украса да участват повече хора и бургазлии да свикнат да украсяваме града още в началото на декември, за да се радваме на празничния му вид по-дълго време”, каза кметът Димитър Николов.