Кметът Илко Стоянов връчи почетен знак на редник Марио Пейчев, спасил човешки животи при жестоката катастрофа край Благоевград, съобщиха от Общината.

Смело сърце: Военнослужещ спаси двама души при жестоката катастрофа край Благоевград (СНИМКИ)

Стоянов посрещна в кабинета си редник Марио Пейчев, военнослужещ в 3-то Бригадно командване от състава на Сухопътни войски, благодарение на чиито действия бяха спасени човешки животи при тежкия пътен инцидент.

Община Благоевград

„В тежки времена като днешните, обществото ни се нуждае от хора, които служат за пример! И вие сте един от тях! Подлагайки на риск собствената си безопасност, Вие извършихте дълбок морален акт, който сам по себе си е признак на благородство, сила и жертвоготовност!“, подчерта кметът по време на срещата.

В знак на признателност той връчи почетен знак и благодарствен адрес на редник Пейчев. По време на срещата в сградата на общинска администрация присъства и полк. Митко Балтов, командир на 3-то Бригадно командване.

Тежка катастрофа край Благоевград, има загинал и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Припомняме, че редник Пейчев пътувал по обичайния си маршрут от Кюстендил към работното си място в Благоевград. Към 05:10 часа сутринта на международен път E-79, посока Благоевград, малко преди разклона за село Бело поле, Пейчев забелязал струпани автомобили, дим и суматоха.

Спрял и видял врязал се в мантинелата и в стълб катастрофирал и вече горящ автомобил. На мястото на инцидента имало и други спрели коли и хора, които искали да помогнат, но никой към този момент не гасял разгарящия се пожар в катастрофиралия автомобил.

Община Благоевград

Редник Пейчев извадил пожарогасителя от автомобила си и започнал да гаси пожара от страната на пътниците в колата, за да могат да бъдат извадени на безопасно място.

В катастрофиралия автомобил са пътували трима души. Единият мъж е загинал на място. Благодарение на бързата и адекватна намеса на редник Пейчев, двама от тях са били извадени от пламъците и пренесени на безопасно място от горящия автомобил.