Владимир Москов
Владимир Москов / Снимка: Община Гоце Делчев
Връщане на доверието на хората към БСП и реализиране на политиката, начертана от Корнелия Нинова. Това са основните задачи, които стоят пред социалистите, коментира за Дарик кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който стана част от Изпълнителното бюро на партията.

"Всичко това е свързано със структурни промени, които се надяваме да върнат доверието на хората към БСП. Но всички нови неща стават с трудности. Затова просто трябва да се преодолеят, за да има успех и БСП като влияние сред обществото", подчерта той.

Като част от ръководството на левицата той ще работи за решаване на проблемите пред общините, трупани с години. 

"Основното е свързано с отговорности, които да получат финансова обезпеченост. Това е един от основните приоритети. Другото е да се създадат възможности за допълнителни източници на приходи в общините, отделно от това хората искат да се намали бюрокрацията, да получават по-бързи услуги и по-навременни. Също така, бързо да се решават проблемите им по места – и по благоустрояване, и здравеопазване, и инфраструктура. Всичко това е свързано с правомощия и осигуряване на големи финанси", подчерта Москов.

Последните данни на НСОРБ сочат, че задълженията на общините у нас надхвърлят 184 милиона лева. Според кмета на Гоце Делчев този проблем може да се преодолее при правилно разпределение на държавните средства към общините.