Вихрен си тръгна с точка от Варна
Вихрен си тръгна с точка от Варна / netinfo

Вихрен успя да стигне до равенство 1:1 при гостуването си във Варна на Спартак, въпреки че отборът от Сандански завърши мача от 24-я кръг на А група с човек по-малко.

Домакините играха по-силно през целия мач. В началото Спартак натисна и създаде няколко опасни положения, но те бяха отразени от вратаря на Вихрен Лучини. В 34-та минута Иванович нанесе мощен удар и топката отиваше под напречната греда на вратата на Вихрен, но Лучини успя да избие в корнер.

Футболистите на Спартак имаха добра възможност да поведат в 42-та минута, когато Миранда подада на Иванович, който стреля, но уцели напречната греда, след което Найденов шутира, но в аут. Доста изненадващо гостите от Вихрен поведоха в 57-та минута, когато Младен Стоев стреля, след което Банович не успя да се намеси авторитетно и на празна врата Десислав Русев реализира за 0:1. В 60-та минута Миранда отправи силен удар по посока на вратата на Вихрен, след което топката се удари в ръката на Джоров и съдията Георги Йорданов даде дузпа за Спартак. Наказателният удар бе реализиран в 62-та минута от Даниел Моралес.

Вихрен завърши мача с човек по-малко, след като в 87-та минута Золтан Фехер извърши опасно нарушение срещу Орлинов и футболистът на Вихрен бе изгонен от съдията Георги Йорданов с втори жълт картон. След това реми Спартак Варна се намира на дванадесето място с 24 точки, а Вихрен се намира в зоната на изпадащите на четиринадесета позиция с 23 точки.