Весела Лечева награждава община Благоевград за принос в развитието на спорта
Весела Лечева награждава община Благоевград за принос в развитието на спорта / netinfo

Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта – Весела Лечева, ще връчи награда на община Благоевград, поставяща за развитието на спорта и спортната инфраструктура сред своите приоритети. Общината е номинирана от българските спортни федерации за постигнати резултати в развитието и популяризирането на спорта и реализирани проекти със средства от общинския бюджет за изграждане, поддържане и реновиране на спортни обекти и съоръжения.


157 505 лв. от бюджета на общината  са вложени през 2008 г. в развитие на спортната база.  Основната част от средствата бе за изграждане на спортна площадка в кв. “Освобождение” и др. съоръжения. За 2009 г. в общинския бюджет са заделени 751 700 лв. за подобряване на спортната база в общината, основната част от средствата е предназначена за реконструкция на стадион “Христо Ботев”.


Наградата ще бъде връчена на официална церемония в Национална спортна академия в Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта -17 май, от 16.00 часа. 

От 10:00 часа  в Спортен комплекс „ловен дом” започва общинският спортен празник, организиран от община Благоевград. В неделния ден благоевградчани ще могат да наблюдават турнири по стрийтбол,  канадска, борба, детски футбол и шахмат, както и демонстрации по таекуон-до  и спортна  гимнастика.

Традиционният масов крос тази година тръгва в 10.00 часа от Солариума над кв. „Вароша”, а финалът на трасето е при паметника в парк „Ловен дом”. На официална церемония ще бъдат връчени и наградите на отборите, заели първи места в “Общинските ученически игри 2009”, провели се по 7 вида спорт в месеците март и април. 

Освен плакет и грамота от кмета на общината - Костадин Паскалев, за победителите са подготвени и предметни награди. Балет “Дъга “ , балет “Астра”, фолклорен състав от Обединен детски комплекс и брейк формация “Шоу-денс” ще се грижат за доброто настроение на спортуващите и публиката по
време на празника.