Утвърдиха нови шефове на общински дружества
Утвърдиха нови шефове на общински дружества / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Общинските съветници в Благоевград дадоха съгласието си за назначение на новите управители на дружествата "Пазари" и "Паркинги и гаражи".

Кандидатът за местен парламентарист Юри Воев ще ръководи "Пазари" за срок от три години. За него гласуваха 25 от присъствалите на днешната сесия съветници, деветима се въздържаха от вот.

Активистът на ГЕРБ и бивш началник в "Пътно управление" - Благоевград Васил Атанасов е новият управител на "Паркинги и гаражи". Той бе утвърден на поста с гласовете на 29 местни депутати.

Преди гласуване на предложенията, внесени от кмета Атанас Камбитов, в пленарната зала спориха дали двамата шефове на общинските дружества да бъдат назначени временно или да се явят на конкурс.

По предложение на съветника д-р Владимир Таковски и на други негови колеги в ОбС, бе решено Воев и Атанасов да заемат постовет с договор за три години, но 6 месеца след встъпване в длъжност бяха задължени да се отчетат в местния парламент и да анализират финансовото състояние на дружествата.

Юри Воев е 46-годишен, икономист по образование. Години наред ръководи семейна фирма за продажба на щори и дограма. Преди време Юрий Воев беше предложен от местното ръководство на ГЕРБ за началник на Митническата дирекция в Благоевград. Кандидатурата му обаче не беше утвърдена.

Застаналият начело на "Паркинги и гаражи" Васил Атанасов е член на клуба на ГЕРБ в квартал "Грамада". Специалността му е свързана с управление и организация на транспорта.

Предишните управители на "Пазари" - Цветан Катранджиев и на "Паркинги и гаражи", Александър Петров, бяха освободени с решение на ОбС.