Ученици от Кресна се запознаха с работата на Общината
Ученици от Кресна се запознаха с работата на Общината / снимки: Община Кресна

Ученици от СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Кресна гостуваха на Общинската администрация в града, която  се включи в световната инициатива, провеждаща се в над 100 страни „Мениджър за един ден”. Петнадесетте бъдещи мениджъри бяха посрещнати от кмета на община Кресна Илиян Кръстев, който даде възможност  на учениците да заемат различни позиции и да се запознаят с работата в Общината отблизо.

Според предварителната регистрация на бъдещите мениджъри и техните интереси община Кресна оформи три работни групи с различни целеви задачи, свързани с техните мениджърски умения и работа в екип.

Ивайло Спасов, Евгени Тодоров, Симеон Георгиев и Христо Патилов разработиха кратък туристически профил на община Кресна, като успяха да впечатлят своите домакини със свежи идеи за привличане на туристи и с познаване на атрактивните дестинации в община Кресна.

Ученици от Кресна се запознаха с работата на Общината
netinfo
Стефани Иванова, Кирилка Ташева, Димитър Златинов, Катрин Димитрова, Симона Димитрова и Евгени Кирилов, показаха изключителни IT умения като изработиха визитна картичка на община Кресна и  показаха, че умеят добре да подбират материалите за създаването на реклама.

Последната работна група - Йордан Митов, Даниела Петрова, Венета Дончева, Надежда Манджева и Любомир Трендафилов, работи върху определяне на мероприятия за отбелязване на юбилей „80-години община Кресна”. При представянето на своите предложения бъдещите мениджъри показаха изключителна креативност и иновативни подходи.

На края на работния ден младежите попълниха анкета, в която споделиха, че са много доволни и напълно са се оправдали очакванията им и също така смятат, че подобни инициативи трябва да се провеждат по-често.
Учениците получиха сертификати по повод инициативата на ”Джуниър Ачийвмънт България”.