/ Снимка: Дарик, архив
Виктория Иванова от Кюстендил, ученичка в 7 клас в ПМГ "Проф. Емануил Иванов", е победителят в деветото издание на ученическото състезание SpellingBeeв България.

Великденска работилница обединява децата на Благоевград

С показаните знания и прецизност момичето заслужено спечели традиционната надпревара, в която участниците произнасят буква по буква различни думи на английски език. Виктория премина всичките 13 тура в последния кръг, а успех й донесе думичката „прецизност“, която тя спелува без да допусне нито една грешка.

Виктория Йорданова от ПМГ спечели регионалния кръг на състезанието Spelling bee

Тази година в училищните кръгове на състезанието се включиха повече от 6 500 български ученици, но само малка част от тях стигнаха до финала. Сред финалистите бе и седмокласничката от СУ”Св. св.Кирил и Методий” град Белица Сали Чирпанска, която също стигна до последния 13 кръг на състезанието и само малко не й достигна да спечели надпреварата.

Въпреки,че не успя да грабне първата награда, журито я определи като една от най- запомнящите  се участнички. Всички финалисти получиха купи и грамоти и бяха наградени с летен лагер край Разлог. Победителката Виктория Иванова получи като награда и екскурзия във Виена.