Спортният зам.-министър откри футболен турнир в Банско
Спортният зам.-министър откри футболен турнир в Банско / снимка: Sofiq Photo Agency

Заместник- министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов откри първия футболен турнир за младежи в Банско.

Шест отбора ще се състезават за купата на CSIF – собственик на един от най-новите хотели в туристическия център – Перун Лодж. Това са Локомотив София, ЦСКА, Славия, Пирин Благоевград, Ботев Пловдив и домакините от Банско.

„Това е първият турнир за купата на CSIF и аз винаги се радвам, когато присъствам на едно такова начало. Вие сте бъдещето на българския спорт и искрено ви желая да се подредите под знамето на България с класиране на световни и европейски първенства. Именно вашият набор е този, който би могъл да завоюва класиране и да участва във футболния турнир на Олимпийските игри през 2016 г. Пожелавам ви една добра и спортсменска игра и нека най-добрият победи”, обърна се към участниците доц. Каменов.

Турнирът ще продължи до 21 август, като на ден са предвидени по две срещи. Последният мач ще се играе в събота от 16,30 часа, след което победителите в надпреварата ще получат наградите си от г-жа Цветелина Бориславова – изпълнителен директор на CSIF.