Спират камиони и селскостопански машини на Е-79
Спират камиони и селскостопански машини на Е-79 / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Влезе в сила забраната за движение на ТИР-ове, камиони, селскостопанска техника и строителни машини по всички първокласни пътища от републиканската мрежа в дните петък и неделя. Забраната, издадена от Национална агенция "Пътна инфраструктура", е в сила от днес до края на месец август, каза говорителят на Областната полицейска дирекция Гергана Моралиева.

Тежкотоварните автомобили, трактори и селскостопанските машини няма да бъдат пропускани по главен път Е-79 в интервала от 15.00 часа до 21.00 часа всеки петък и  неделя, с цел безопасност и спокоен трафик на пътуващите по магистралата леки коли и туристически автобуси през активния сезон.

Ще се прави изключение единствено за камиони, превозващи живи животни и развалящи се хранителни стоки, информира Гергана Моралиева.

ТИР-овете и камионите ще паркират на три обозначени места на територията на Благоевградско област. Паркингите са ситуирани при изхода на Благоевград - в посока София, при хотелски комплекс "Далас" - в района на село Струмяни и при ГКПП - Кулата, информираха от Областната полицейска дирекция.