/ iStock/Getty Images
„Вапцаров: песни за човека”, чиято премиера събра в края на октомври огромното семейство на благоевградския театър, за да отбележи един век, влиза в репертоара на театъра и ще се играе регулярно.

Драматичният театър в Благоевград отбелязва годишнина с постановката „Вапцаров: Песни за човека“

Спектакълът е важен творчески жест, защото събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Процесът срещу Вапцаров и неговият разстрел, съпреживян от най-близките му хора в семейството, е заложен в концепцията на режисьора Тея Сугарева.

Образът на поета чрез неговите писма до майка му и жена му, оригиналите на които са запазени до днес  е изграден от Боян Иванов. Поезията на Вапцаров пък е в основата на режисьорския проект на Стайко Мурджев.

Целта на спектакъла е на сцената зрителите да видят посоките, които ще се търсят в творческото развитие на Драматичен театър "Никола Вапцаров" оттук-нататък: силни текстове, носещи актуална проблематика, представени чрез силен театрален език.

Стартира VII издание на театралния фестивал „Талантино“

На сцената отново, след дълго очакване, застават част от доайените на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград – Андраш Кончалиев, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Нина Болгар, Юлия Дживджорска, заедно с цялата трупа на театъра. Двадесет и трима актьори, от различни поколения, пренасят публиката през живота и личността Никола Вапцаров.

Интересът към спектакъла е изключително голям, а билетите за 5 ноември са почти изчерпани.