Социалният министър инспектира домашния патронаж в Благоевград
Социалният министър инспектира домашния патронаж в Благоевград / Снимка: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще посрещне министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова в Благоевград. Срещата ще се проведе на 25 август /четвъртък/ от 12.30 часа в сградата на община Благоевград. Двамата ще обсъдят бъдещи стратегии за развитие и насърчаване на социалната политика в общината. След срещата министър Русинова и кметът д-р Камбитов ще посетят Домашен социален патронаж в областния център на Пиринско. Той официално бе открит през април 2015г. Новата сграда, където се помещава патронажът, събира под шапката си още Център за ранно детско развитие и детска градина.

Домашният социален патронаж бе обновен по европейски стандарт. Новата кухня, в която социалното звено се помещава, е в квартал „Еленово". Тя разполага с изключително модерно оборудване и към момента обслужва 260 потребители. Към социалния патронаж работи и обществена трапезария по проект „Топъл обяд" с капацитет 150 души.

Модернизацията на услугите, които засягат потребители с неравностоен обществен статус, е част от социалната политика на общинското ръководство за подобряване на техния бит.