Разбиха международен канал за трафик на хероин
Разбиха международен канал за трафик на хероин / netinfo
Шест килограма хероин задържаха на ГКПП – Кулата при съвместна проверка митнически инспектори и служители на "Гранична полиция", съобщиха от агенция "Митници".

Около 14.00 часа по метода “Анализ на риска” е бил спрян за проверка джип “Нисан Патрол” с пернишка регистрация. При направения оглед служителите забелязали следи от интервенция по предния диференциал на автомобила. След щателна митническа проверка са открили 12 пакета с прахообразно вещество.

След направения полеви наркотест било установено, че пакетите съдържат високорисковото наркотично вещество хероин с тегло 6 килограма.

Задържани са двама перничани Д.Д. на 27 г. и А.С. на 34 г. Те са криминално проявени, уточняват от полицията. Съставен им е акт за митническо нарушение и те ще останат в ареста за 24 часа.

Стойността на задържаното количество наркотик възлиза на 620 хиляди лева по цени на съдопроизводството. Хероинът е бил предназначен за разпространение в страните от Западна Европа, поясняват експертите.

В резултат на бързите и професионални действия на служителите на МВР и агенция “Митници” са рабили канал за трафик на хероин от Турция през България за Западна Европа.