Празничен концерт в Разлог по случай Коледа
Празничен концерт в Разлог по случай Коледа / снимка: Община Разлог

Коледен концерт събра жителите на Разлог в големия салон на читалището в града. В празничното събитие уастие взеха над 200 самодейци от различни групи от Народно читалище „15 септември 1903-1909г." в град Разлог.

Празничен концерт в Разлог по случай Коледа
netinfo


Участници в концерта бяха Детска вокална група с ръководител Лилия Лачинова, танцово студио „Силавана Денс", балет „Авангард", смесена група за градски фолклор „Гердан", женска фолклорна група с ръководител Тодор Прешелков, Детски танцов състав, ансамбъл „Разложенче" и женски танцов клуб „Мехомия". В коледния концерт се изявиха и млади разложки таланти от детския квартет към читалището в Разлог.

„Идеята на коледния концерт е да събере и да зарадва хората от Разлог, да бъде показано, че традициите на фолклора и на самодейното изкуство не са изгубени, а продължават и едновременно с това се развиват нови дискобалетни форми, които привличат младите", коментираха участниците в концерта.

Празничен концерт в Разлог по случай Коледа
netinfo

Гости на концерта бяха инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог, д-р Радко Тумбев - председател на ОбС - Разлог и зам.-кметовете Иван Гюров и Вецислав Гърменов.