Попълниха състава на ОбС
Попълниха състава на ОбС / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Архитект Иван Калпачки положи клетва като общински съветник в ОбС - Благоевград. Той зае мястото на д-р Владимир Пандев от БСП, който от дни е директор на Многопрофилна болница за активно лечение.

Церемонията бе извършена от председателя на ОИК в Благоевград Йордан Симонски по време на редовното заседание на местния парламент днес.

Иван Калпачки замени съпартиеца си Владимир Пандев в ресорните комисии - Комисията по икономика и приватизация и Комисията по здравеопазване.

Общинските съветници избраха и нов представител на Общинската администрация в акционерното събрание на МБАЛ - Благоевград, представител на което бе д-р Пандев. Трима бяха номинирани за позицията - Гергана Янчева от БСП, Елена Атанасова от "Зелените" и д-р Огнян Чилев от ГЕРБ. За представител бе утвърден Чилев, за когото гласуваха 19 от присъствалите на сесия съветниници.

Общинският съвет прие решението на кмета Атанас Камбитов за сделка с исторически архив. Продавач е Александър Пелтеков, който ще се раздели с колекцията си срещу 50 000 лева от общинската хазна на Благоевград, въпреки, че преди време безценните документи и снимки били оценени на 315 000 лева.

Кметът Камбитов категорично обеща, че ще предостави на местните народни избраници документи, удостоверяващи, че архивните материали наистина са с висока историческа ценност. Архивът ще бъде закупен и предоставен на Регионалния исторически музей в града.