Откриват ловния сезон в Благоевградска област
Откриват ловния сезон в Благоевградска област / netinfo
Днес се открива ловният сезон. Първата събота от офицалния старт е празникът на ловците. Денят е обявен с решение на Общото събрание на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" от 29 ноември 2006 г.

По време на ловуването на пернат дивеч полицейските служители и експерти от Регионалното управление по горите в Благоевград ще извършват постоянни проверки на ловните дружинки, съобщи за Дарик директорът на РУГ Георги Калабаков.

Ще се проверяват ловците и дружинките в районите и местата на ловните излети, разрешителните за оръжие на ловците, както и пренасянето на оръжието до мястото на лова.

Органите на реда ще следят за спазването на забранатата за преотстъпване и предоставяне на ловното оръжие на други хора, както и за изпълнението на правилата за безопасност при боравене с ловно огнестрелно оръжие и за недопускане на горски пожари.

В случай, че човек бъде заловен с оръжие, дори да не е ловно, например личен пистолет, ще се санкционира според наредбите за незаконно ловуване.