Община Разлог подписа проект за енергийна ефективност в МРРБ
Община Разлог подписа проект за енергийна ефективност в МРРБ / снимка: Община Разлог

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев подписа договор за над 850 000 лева в Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от преслужбата на кметската администрация.

Договорът е за финансиране на проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура на Община Разлог". Строителните дейности ще се изпълняват през 2011 г. след провеждане на обществена поръчка за избор на фирма изпълнител.

Ремонтът в града ще обхване Целодневна детска градина „Незабравка" и Целодневна детска градина и Детски ясли „Елиза Астинова". В сградите на двете детски заведения ще се подменени дограмата, ще бъде поставена външна изолация, фотосоларна инсталация.

В двете детски заведения се отглеждат и обучават 214 деца, 55 души са заети с грижите за тях и с поддръжката на сградата. Всички предвидени ремонтни дейности ще доведат до трайно намаляване на разходите и до екологични ползи.

Реализацията на проекта ще подобри на 100% образователната инфраструктура в община Разлог, информират от администрацията.