Община Петрич кандидатства с проект пред МОСВ за изграждане на детска площадка
Община Петрич кандидатства с проект пред МОСВ за изграждане на детска площадка / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Община Петрич днес внася проект „За нас и децата ни, за град Петрич - да го направим заедно” в Министерството на околната среда и водите, съобщи градоначалникът инж. Вельо Илиев. Проектът е в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” на тема „Обичам природата – и аз участвам”, като се предвижда изграждането на детска площадка.

Общата стойност на проекта е 35 000 лв., 25 000 лв. от тях е съфинансиране от общинския бюджет. Детската площадка ще бъде изградена в зелените площи на квартал „Аджария” по дължина на ул. "Струма". Това е един от централните квартали на общинския център Петрич.

Целта е да се създаде кът за отдих и почивка за живеещите в района и място за игри на децата и подрастващите, обяви още кметът на Петрич.

Основната цел на проекта е да допринесе за подобряване на екологичната градска среда и на икономическото и социално развитие на Петрич.