Новият кмет на Мосомище Анна Донкова полага клетва
Новият кмет на Мосомище Анна Донкова полага клетва / netinfo
Новоизбраният кмет на Мосомище Анна Донкова ще положи клетва за встъпване в длъжност на заседание на Общински съвет – Гоце Делчев тази седмица.

Местният парламент е длъжен да спази законовия 14-дневен срок за полагане на клетва от обявения от Общинската избирателна комисия законно избран кмет, в случая Донкова, обясниха процедурата от администрацията.

Дни преди сесията, подалият жалба за повторно преброяване на бюлетините в съда опонент на Донкова - Иван Ламбрев, депозира молба в ОИК и ОбС - Гоце Делчев, с която настоя полагането на клетвата да бъде отложено до произнасянето на съда относно спорните недействителни бюлетини, но молбата му бе отхвърлена след консултации с юристи.

Административен съд – Благоевград ще гледа делото за изборите в Мосомище утре, а полагането на клетвата на Донкова е насрочено за четвъртък.

В селото се водят всеки ден словестни битки между лагерите на двамата опоненти за предстоящото дело, което се очаква с голям интерес.

Отделно в общинската структура на партия Атака в Гоце Делчев бушува вътрешен скандал, който търси отговор кой е упълномощил общинския лидер Кирил Стойков и областния координатор Огнян Тетимов да работят за Анна Донкова и от името на Атака да й оказват политическа подкрепа.

Решение за подкрепа на Анна Донкова от структурите на Атака не е нито коментирано, нито пък е съгласувано с членовете и ръководството на партията, коментират членове от партията на Волен Сидеров в Гоце Делчев.

В Мосомище се коментира, че много преди ОИК да оповести решението си кои точно бюлетини ще признае за валидни, Анна Донкова е инструктирала поддръжниците си да правят отметките си върху цифрата, което оповести и Общинската избирателна комисия.