Пространството около съвременното съоръжение разполага с безплатен wi-fi за търговци и посетители, инсталирана е и система за видеонаблюдение
Кметът на Благоевград Илко Стоянов символично преряза лентата на новоизградения покрит пазар в Благоевград, съобщиха от Общината.

По време на официалната церемония, на която присъстваха производители на екологично чисти храни, жители и гости на града, бе отслужен и водосвет за здраве от отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“.

Община Благоевград

„Минаваме през много тежки времена и всички го усещаме, затова се радвам, че сме заедно, хората, които работеха, хората, които ще работят занапред и всички вие жители и гости на града.

Още детски площадки в Благоевград вече предлагат отлични условия за забавление на децата (СНИМКИ)

Щастлив съм, че откриваме покрития пазар, символ на Благоевград. Той ще ни даде възможност не само да черпим храна, но и да общуваме помежду си. Това беше и голямата идея - пространството да се превърне в нещо повече от съоръжение, в едно място, където нашите съграждани и гости ще разговарят, ще пазаруват от търговците и така ще поддържаме най-важното нещо - човешките взаимоотношения.

Община Благоевград

Малко по-надолу след време ще се построи храм, който ще бъде още един символ на вярата, на която се уповаваме. Благодаря на всички, които участваха в изграждането на пазара и на тези, които сте тук. Пожелавам ви да сте здрави и „На добър час!“, каза по време на откриването на новото съоръжение кметът Илко Стоянов.

Тържествената програма започна с химна на Благоевград - „Песен за Благоевград“, а деца от ФТА „Пиринче“ към ЦЛТРДБ и ФФ „Ритмика“ представиха танца на изобилието.

Община Благоевград

Специално за церемонията бяха подредени и маси със здравословни продукти, местно производство. Новоизграденият покрит пазар е с модерна архитектура и атрактивна визия.

Оформено е пространство от покрит и защитен тип, изградена е стоманена конструкция за защита от неблагоприятни условия, създадена е достъпна и комфортна среда за осъществяване на търговска дейност.

Община Благоевград

Пространството около съвременното съоръжение разполага с безплатен wi-fi за търговци и посетители. Поставени са нови пейки за отдих, изградена е чешма за питейни нужди, засадена е и многогодишна растителност, която превръща периметъра и в парково пространство.

Освен това на място има интегрирана озвучителна система за релакс и спокойствие на посетителите, инсталирана е система за видеонаблюдение, която ще обезпечава денонощната сигурност и охрана на съоръжението.

Община Благоевград

За да бъде завършен вида на пазара е изградено съвременно комбинирано покривно осветление, чрез естествена светлина и енергоефективни осветителни тела.

Освен място за търговска дейност новоизграденият покрит пазар ще бъде и място за културни прояви - модел, успешно работещ е много европейски центрове. Покритият пазар е поредният успешно реализиран обект от Капиталовата програма на Общината.