/ iStock/Getty Images
Съдът е одобрил споразумение, с което подсъдим се е признал за виновен за извършено от него престъпление - монтиране на техническо средство на банкомат, съобщиха от обвинението.

Хванаха мъж, теглил пари от чужда карта

Той е бил обвинен от Окръжна прокуратура-Благоевград за това, че на 16 февруари 2017 г., е монтирал техническо средство на АТМ устройство - собственост на банка на ул. “Найден Геров“ в Банско.

С действията подсъдимият целял придобиване на информация за съдържанието на платежен инструмент. От задната страна на поставената метална лайсна имало записващо устройство и две акумулаторни батерии, като с него се целяло скрито записване на действията, извършвани на клавиатурата на банкомата, включително и ПИН-кодове.

Мъж отива на съд за теглене на пари от чужда дебитна карта във Варна

Посредством правоъгълен метален детайл, с монтирана акумулаторна батерия, печатна платка, наситена с електронни компоненти и магнитна глава се осъществявал скрит запис на информацията, съдържаща се във втората пътечка на магнитната лента на банкови карти.

С определение на съда, на обвиняемия, е наложено наказанието от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Същото има последиците на влязла в сила присъда.