Над 40 полицейски групи пуска МВР срещу дилъри на гласове в Пиринско
Над 40 полицейски групи пуска МВР срещу дилъри на гласове в Пиринско / Снимка: Дарик - Благоевград
40 полицейски групи пуска МВР срещу дилъри на гласове в Пиринско
20333
40 полицейски групи пуска МВР срещу дилъри на гласове в Пиринско
  • 40 полицейски групи пуска МВР срещу дилъри на гласове в Пиринско

Над 40 групи от специално обучени униформени и цивилни полицейски служители пуска МВР за пресичане купуването на гласове преди и по време на предстоящите парламентарни избори на територията на област Благоевград, съобщи за Дарик полицейският директор комисар Константин Титянов.

"На изборите за евродепутати работиха 20 мобилни полицейски групи в региона, сега ще удвоим присъствието им във всички общини, с цел да пресечем това престъпно явление - купуването на гласове", категоричен е комисар Титянов.

Областната полицейска дирекция в Благоевград вече има оперативни сигнали за предлагане на имотни облаги в полза на определени политически централи, каза Титянов, но не назова конкретни факти.

По данни на комисар Титянов, прокуратурата в Благоевград продължава разследването срещу благоевградчанина Емил Илиев, който бе задържан само за денонощие на 5 юни и срещу Кирил Димчев от село Микрево, Санданско, хванат от криминалистите в деня на вота на 7 юни с избирателни списъци от изборите през 2006 година.

Двамата обаче са на свобода и спрямо тях до този момент не повдигнати наказателни обвинения.

Още от комисар Константин Титянов чуй в звуковия файл.