/ Снимка: Община Разлог
Първа копка на един от най-амбициозните проекти на община Разлог - „Спортен комплекс“ в м. „Байова борика“, ще бъде направена на 22 март. Съоръжението ще бъде изградено на площ от 102 989 кв.м. общинска земя. Инвеститор на мегапроекта е „Хидроенергийна компания“ АД-Благоевград  на бизнесмена Иван Чапов.  Фирмата спечели обявената от община Разлог концесия, която е за срок от 35 години, а концесионният договор между страните бе подписан преди две години.

По европейски проект обновиха още 5 жилищни сгради в Разлог

Инвестицията възлиза на 24 млн. лева с ДДС и е най-голямата частна такава, влагана в спортна инфраструктура в Югозапада. Дружеството концесионер е преминало всички проектантски и съгласувателни процедури и вече има издадено разрешение за строеж.

Концесията предвижда изграждане на 5 футболни терени с прилежащата инфраструктура-трибуни, заведения, паркинги, както и две игрища за волейбол, две за  баскетбол и четири за тенис. Ще бъде построен и голям открит паркинг за автомобили и автобуси. Спортният комплекс ще предоставя спортни услуги и дейности, както на местното население и  туристическия поток в региона, а  така също и на български и чуждестранни спортни организации и клубове за осъществяване на тренировъчни и състезателни дейности, и организиране на домакинства на спортни събития.

Представиха възможности за професионална квалификация на безработни в Разлог

Първият етап от строителството трябва да приключи до пет години. Концесията не позволява да бъде изменяно предназначението на обекта. Според Община Разлог, с реализирането на проекта ще се повиши стандарта и нивото на туристическата услуга, ще доведе до откриване на нови работни места и до тласък в развитието на другите икономически сфери в региона