/ Снимка: Община Разлог
Над 50 безработни лица се включиха в информационната среща, организирана от Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ и Бюро по труда-Разлог.

Община Разлог с две отличия от "Ваканция и СПА експо 2019"

Експертите от клон Пазарджик и клон Царево представиха дейността на Държавното предприятие, специализацията и предстоящите обучения. Целта на срещата  бе да се осигури подробна информация на заинтересованите лица за видовете професионални квалификации, начините за включване и условията, при които се провеждат обученията. Предоставени бяха и индивидуални консултации, които да подпомогнат желаещите да се включат в обученията за правилно ориентиране и насочване към конкретната област.

Учредяват първото Сдружение на хотелиерите в община Разлог

Обучението обхваща лица от 16 до над 60 годишна възраст, които не са навлезли в пенсионна възраст. Спектърът на професионални квалификации, в които могат да се включат безработните  е изключително широк. Предприятието има пет клона  в цялата страна,  специализирани в различни области. В рамките на обучението се провежда и  производствена практика  в реални условия. След преминаване на обучението около 50% от лицата преминали обучението се реализират на пазара на труда.  

За регистрираните в бюрата по труда лица обучението е напълно безплатно. На обучаващите се осигуряват  настаняване, дневна стипендия от 8 лева и се поемат транспортните разходи от населеното място, където живеят  до съответния център за обучение.