/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура – Благоевград е постигнала осъдителна присъда по внесен обвинителен акт срещу 37-годишен мъж за причиняване на средна телесна повреда.

Вечерта на 27 януари 2018 г. подсъдимия, след като употребил значително количество алкохол, заедно с приятеля си, решил да отиде на гости при живеещо наблизо семейство в с. Полена, община Симитли.

Оставиха в ареста мъжа, стрелял по съседа си в Плетена

Двамата се присъединили към компания с кана вино и по предложение на подсъдимия била донесена музикална уредба, за да се танцува хоро. Докато играели, подсъдимият се държал неприлично спрямо присъстваща на празненството жена – ухапал я за бузата и опипвал. Баща й му направил забележка, но срещнал груба ответна реакция от арогантния мъж.

Той обаче продължил с агресивните действия към жената - започнал да я обижда и удря. Приятелят й станал да я защити, при което двамата се скарали. Възмутени от случващото се, стопаните извели от дома им гостът, който не се държал подобаващо, а на тръгване той отправял заплахи за живота към приятеля на жената.

Простреляха мъж в Сатовчанско

Подсъдимият отишъл до дома си, взел средно голям нож и заедно с приятеля си се върнал в къщата на семейство. С влизането той видял, че мъжът, който заплашил, е с гръб към него. Възползвайки се от това обстоятелство, той му нанесъл удар с нож в гърба отгоре надолу. Острието преминало през дрехите, проникнало в едно от междуребрията и в белия дроб на пострадалия мъж. След това по най-бързия начин нападателят напуснал местопрестъплението.

Пострадалият е транспортиран до болницата в Благоевград, където му била извършена оперативна интервенция.

Мъж е с прободни рани след скандал в местността Рупите

Днес с присъда на Районния съд в Благоевград, на подсъдимия е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване.

Първоинстанционната присъда може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийски апелативен съд.