Любен Татарски: Завършването на големите проекти, приоритет на Общината през 2008 година
Любен Татарски: Завършването на големите проекти, приоритет на Общината през 2008 година / netinfo
Дарик радио: Г-н Татарски, кои са приоритетите, които поставяте пред себе си и ръководството на общината през настоящата 2008 година?

Л. Татарски: Приоритетите са довършването на вече започналите по-големи проекти, като пускане в експлоатация на пречиствателна станция за отпадни води, пускане и на първия голф комплекс в нашата община. Приоритет е и стартиране на газификацията на района, за което заедно с община Банско сме получили лиценз. Също така една от основните задачи е започване изграждането на подстанция за електроснабдяването на целия район. Надявам се да започнем и процедури за проектиране и изграждане на депо за твърди и битови отпадъци, но за това сме зависими много от Министерството на околната среда и водите, и не мога да кажа със сигурност, че през тази година ще започнем този проект. Очакваме и да започнем реализацията на проекта за ски и голф комплекс „Кулиното”.

Дарик радио: Кога се очаква да започне газификацията на района?

Л. Татарски: Март -април, трябва да получим разрешение за изграждане на вътрешна разпределителна мрежа, като в момента се изготвят проектите и още тази година ще бъде изградена част от мрежата в населените места и новите селищни образования, каквито са вече Ботоловото, Предел и Катарино. Що се касае за тръбата от Симитли до Разлог, тя също ще бъде изграждана от „Овъргаз” или със средства на ЕС, за което има изготвен проект и ще кандидатстваме с него по оперативните програми.

Дарик радио: Кои са направленията, които имат нужда от най-големи промени и ще работите за развитието им?

Л. Татарски: Ако приемем, че икономическото развитие е добро и стабилно в нашата община, а аз мисля, че е така, обръщаме поглед към другите сфери - образование, социална дейност, здравеопазване, където смятам, че трябва да се извършват необходимите промени. Профилирането на училищата, здравеопазването, болницата и другите здравни заведения, социалните заведения също имат нужда от сериозна помощ и преструктуриране за да отговарят на нивото, което се намират на Разлог и Банско.

Дарик радио: Как оценявате миналата 2007 година?

Л. Татарски: Миналата година бе успешна. Реализирахме доста големи проекти и то предимно със собствени средства, което означава, че общината има необходимия ресурс, най-вече по отношение на инфраструктурата в новите селищни образования. Да не забравяме, че миналата година бяха и изборите, които спечелих отново и искам да продължа да работя добре за нашата община. Разбира се има и неизпълнени неща, все още имаме проблем с движението по улиците, въпроса с паркирането не е решен, много усилия полагаме за чистота на всички населени места и по отношение на сигурността и спокойствието на гражданите. Има още какво да се прави, но всичко стъпка по стъпка. Дарик радио: Колко средства успя да реализира общината през 2007 година? Л. Татарски: Само със средства от общинския бюджет са реализирани проекти за над 10 000 000 лева. Още токова успяхме да реализираме и по различни международни програми. Стойността на проектите не е толкова важна, а тяхната значимост. Нашите планове са насочени главно към местността Предел – Бетоловото и изготвянето на подробните устройствени планове, тъй като само този район все още не е започнал своето развитие.