Левче за час плащаме за паркиране в синя зона - Благоевград
Левче за час плащаме за паркиране в синя зона - Благоевград / netinfo
Кметът на Община Благоевград Костадин Паскалев внесе в Общински съвет предложение за учредяване на общинско еднолично дружество с ограничена отговорност „Паркинги и гаражи - Благоевград".

Идеята е фирмата да бъде свързана с инвестиране, изграждане, експлоатация, стопанисване и поддържане на паркинги, гаражи и места за паркиране в Благоевград - общинска собственост, отдаване под наем на места за паркиране, дейности, свързани с обслужване на паркингите. Кметът предлага, до провеждането на конкурс за избиране на управител, новото общинско дружество да се ръководи от Александър Петров - настоящ служител в служба СОД, към Областна Дирекция на полицията Благоевград.

Пет са общинските паркинги, които ще стопанисва „Паркинги и гаражи - Благоевград"- в района на старата автогара, до пазара, до киното, до реката и подземния паркинг в подплощадното пространство. Около 12 инкасатори ще бъдат ангажирани с продажбата на талони, след въвеждането на "синя зона" в центъра на Благоевград.

Паскалев поясни, че цента за час ще бъде 1 лев. Освен това за реда ще следят и четирима полицаи, като за нарушение ще се плаща от 10 до 50 лева глоба на място. Със събраните средства от "синята зона" в града ще се изградят нови паркинги и гаражи, както и ще се закупи нова техника за спазване на реда.