Корнелия Нинова отчете работата си за 4 години назад
Корнелия Нинова отчете работата си за 4 години назад / Дарик - Благоевград, архив
Корнелия Нинова отчете работата си за 4 години назад
62433
Корнелия Нинова отчете работата си за 4 години назад
  • Корнелия Нинова отчете работата си за 4 години назад

Над 1000 срещи в областта с партийни структури, кметове, браншови организации и др. е осъществила депутатът от КБ Корнелия Нинова за 4 години.

Това отчете самата Нинова на пресконференция в Благоевград.

Тя призна, че за периода не е успяла да свърши част от нещата, за които е поела ангажимент. "Не можах да обиколя всички села в Благоевградско, както обещах през 2009 година. Освен това не успях да предпазя много хора от политически чистки. Уволнението на професионалисти по субективни причини и назначаването на "калинки" беше факт и в нашата област", заяви народният представител. Като свой пропуск, Нинова, подчерта и неуспехът й в това да намери работа, на всички образовани хора, които са се обърнали към нея с молба за помощ.

По време на срещата, народният представител подчерта, че за изминалите 4 години е внесла 6 законопроекта, 14 проекта за решения, 226 питания и въпроси, които са отправени предимно към Бойко Борисов, Симеон Дянков, Делян Добрев и Трайчо Трайков.

"Въпросите и питанията ми са както от национално, така и от регионално значение. Нинова припомни, че част от тези, засягащи региона са: пътят за село Логодаж, тютюнопроизводството в Гоцеделчевско и сечта на парка в Сандански.

В рамките на 4-те години тя е внесла и 6 декларации от името на парламентарната група на КБ и се е изказала 212 пъти в парламента. Нинова подчерта, че все още няма взети решения за водачите и листите за предстоящите избори. В тази връзка тя заяви: "В областта има много качествени хора, които могат да бъдат водачи и да напълнят листите. Най-важното обаче е те да бъдат избираеми".

Според нея не е важно дали излъчените кандидати ще бъдат местни хора или ще бъдат спуснати от София. Кандидатите трябва да могат да донесат гласове и да будят доверие.

 

В звуковия файл - Корнелия Нинова.