Комисията Кушлев разследва имотното състояние на покойния наркобос в Благоевград Гурвата
Комисията Кушлев разследва имотното състояние на покойния наркобос в Благоевград Гурвата / netinfo
Комисията "Кушлев" в Благоевград разследва заедно със съда имуществото и финансовото състояние на починалия неотдавна Георги Тодоров-Гурвата, сочен от МВР приживе като един от основните играчи на наркопазара в Югозападна България. Делото се разглежда в Окръжен съд от съдия Иванка Бикова и се води по Закона за доказване и конфискация на имущество, придобито по престъпен начин.

Процесът е насочен срещу законната наследница на Георги Тодоров - неговата съпруга. Тя трябва да докаже пред магистратите с какви средства са изградени половината от мотела им в благоевградското село Селище към граничен пункт "Станке Лисичково", вилата им в село Делвино и апартамент в квартал "Еленово" в Благоевград.

Днес адвокатът на Тодорова, Илко Стоянов представи като доказателство по делото документ от банка ОББ, от който става ясно, че приживе Гурвата е теглил кредит в размер на 2 000 000 лева. Мотелът на Тодорови е изграден в съдружие с безледно изчезналия преди повече от 7 години кримибос в Благоевград, Росен Бойчев - Бандита. В момента обектът се стопанисва от майката на Бойчев- Станка, коментира адвокат Илко Стоянов.

За следващото съдебно заседание трябва да бъде представена разпоредената от магистратите експертна оценка на имуществото от вещо лице по делото.