Кметът на Банско се среща с Делян Добрев
Кметът на Банско се среща с Делян Добрев / netinfo

Кметът на Банско Георги Икономов ще се срещне с министъра на икономиката и аенергетиката Делян Добрев.

По време на срещата, Икономов ще постави исканията на гражданите на курортния град, за изграждане на втори кабинков лифт и нови писти в курортната община.

Срещата е насрочена за 11.00 часа, като в нея ще вземат участие и представители на Инициативния комитет за развитие на ски зона Банско.

През вчерашния ден около 300 души блокираха пътя към зимния курорт за около 20 минути. Действията на банскалии са част от поредица протести, които започнаха в края на миналата година.

Предишните протести бяха подкрепени от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

По време на протестите кметът на Банско Георги Икономов прикани и лидери на други политически партии на национално ниво да имат доблестта да кажат пред Банско и пред цяла България дали са „за” или „против” развитието на зимния туризъм. От Инициативния комитет заявиха, че ще продължат действията си до еднозначно решение на Министерския съвет за ски зоната.

"При необходимост сме готови да пренесем протестите и на жълтите павета. Очакваме не административна бумащина, а ясно послание към Банско след заседанието на Министерския съвет в сряда - 16 януари, което да е първата сериозна стъпка към процедурата за развитие на ски зоната и целия регион", посочват, в декларация протестиращите.