Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ / пресцентър, ДПС
Пред нашите герои на демокрацията заявяваме, че ще продължим делото им, ще отстояваме и защитаваме свободата в нашата Родина България. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на възпоменателния митинг в гоцеделчевското село Корница в памет на жертвите на т.нар. възродителен процес, съобщи пресцентърът на ДПС.

Във възпоменателния митинг участваха още заместник-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Халил Летифов, народните представители Елхан Кълков, Хайри Садъков, Небие Кабак, Байрам Байрам и Павлин Кръстев, председателят на Младежко ДПС и народен представител Сезгин Мехмед, областният председател на Благоевград Ведат Хюсеин, както и общински председатели и общински кметове на ДПС от областта и съседните области, представители на посолството на Р Турция в София и районният мюфтия на Благоевград Осман Кутрев, се посочва в прессъобщението.

Пеевски с коментар за решението на парламента за „златните паспорти“

Трийсет и две години правим политика в България, основана на философията на заедността, каза лидерът на ДПС, цитиран от партийния пресцентър . "Но днес имаме власт, която ползва инструментите на разделението и противопоставянето, на реваншизма. И то в едно кризисно и тревожно време“, посочи Карадайъ.

„Вместо да търсим омекотяването на кризите, виждаме една власт, която разделя, която сочи с пръст и ползва незаконни методи и инструменти за разделение и противопоставяне. Видяхме го миналата година и по време на изборите”, посочи лидерът на ДПС. „Тези министри казват, че властта им е на 100 дни. Да, властта е на сто дена, но министрите са на власт от 315 дни, от май миналата година“, заяви Карадайъ. По думите му единият от тях си е позволил "да ни върне онези грозни времена от периода на смяната на имената ни". 

Лидерът на ДПС, ръководството на Движението, народните представители, членовете и симпатизантите на партията поднесоха венци и цветя пред паметника на героите на демокрацията в Корница. След това поднесоха венци и цветя пред паметника на жертвите на тоталитарния режим и в гоцеделчевското село Брезница, информираха от партийния пресцентър.