Делян Пеевски
Делян Пеевски / БГНЕС
Удовлетворен съм, че усилията ни да докажем липсата на каквато и да е съпричастност на ДПС, и в частност моя, към схемите за предоставяне на инвестиционно гражданство, най-накрая ще завършат с успех. Това се посочва в позиция на народния представител Делян Пеевски по повод приети по-рано днес на второ четене  промени в Закона за българското гражданство, разпространена от пресцентъра на ДПС.

"Днес Народното събрание прие изменение в Закона за българското гражданство за отмяна на инвестиционното гражданство и за пълна проверка на всеки един случай на издаден „златен паспорт“. Изменението на закона стана реалност благодарение на инициативата на ДПС, за която аз и моите колеги от партията многократно настоявахме", отбелязва Пеевски.

Уверен съм, че проверката на „златните паспорти“ категорично ще развенчае многобройните лъжи и манипулации относно моето „участие“ в подобни схеми, както и ще извади на светло истинските участници в търговията със „златни паспорти“, заявява той.  Отмяната на инвестиционното гражданство и пълната проверка на издадените „златни паспорти“ е правилната крачка в тази посока, се посочва в позицията на Делян Пеевски.