Половин година трябваше да чака ресторантьор от Сандански преди да открие заведението си. Разбира се причина за дългото забавяне през цялото време е COVID-19. В крайна сметка ресторантът заработил, но не за дълго.

През есента на 2020 г., след мащабна инвестиция, младият ресторантьор от Сандански Асен Иванов е на няколко дни от това да отвори свое собствено заведение. COVID-19 обаче обърква плановете му. Броят на заболелите се вдига и оперативният щаб решава - заведенията да бъдат затворени. 

В края на февруари Асен Иванов пак е на няколко дни от това да отвори ресторанта си. Броят на заболелите пак не е малък и от приятели и колеги към Асен летят съвети да не бърза да зарежда и отваря.  

"Наистина се чувствах като Дон Кихот. Така се случиха нещата, че отварянето беше на 6 март, всички бяха в противовес на моето решение да го отвориме на 6 март, обаче аз прецених, че такава дата сме обещали и ще си удържим на обещанието и така направихме – отворихме го на шести", разказва Асен пред NOVA.

Но колелото спира, още преди да се завърти. "Уви, две-три седмици по-късно пак ни затвориха", казва Асен.

Сега Иванов не смята, че е сбъркал с решението си да отвори в несигурен момент. Признава, че с риска си не е спечелил, затова в момента прави всичко възможно да ограничи загубите със спасителните в момента доставки до вкъщи.

Най-сложният въпрос за Иванов сега е свързан с персонала. Защото работа за 15 души в неработещ и празен ресторант няма. А с работа или без, в края на месеца всеки чака заплатата си.  

За себе си Асен Иванов е начертал график кога заведението му ще отвори в пълен капацитет. Не по-рано от 1 юни, сочат сметките му, които Иванов тайно се надява да не са точни. 
NOVA