Димитър Бръчков
Димитър Бръчков / Снимка: Община Петрич
В Петрич ще започне изграждането на покрит зеленчуков пазар. Общината обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта на стойност 1,3 млн. лева, заяви кметът Димитър Бръчков.

Предвижда се в новото тържище да има 136 търговски места. Предвидено е локално осветление под конструкциите, плюс улично осветление. Щандовете ще бъдат разположени от двете страни на ул. „Тома Митов”, а самата улица ще е изцяло павирана и с напълно нов водопровод.

„Предвидили сме също паркинг за пазара, който ще осигурява 25 места /сега има само 10/, от които 5 за микробуси. За да няма задръствания при зареждането на търговските маси ще се създадат също необходимите условия и обход. Това ще осигури едно по-добро обслужване за самите производители”, посочи главният архитект Владимир Митрев.

Той допълни, че ако няма обжалване на процедурата за обществената поръчка, до месеци Петрич ще може да се похвали със свой пазар за селскостопанска продукция. В близост до него вече Общината си върна за стопанисване и градската тоалетна /в градинката покрай р. Луда Мара/, на която беше направен основен ремонт и вече е използваема.