Избраха най-добрите секачи в Югозапада
Избраха най-добрите секачи в Югозапада / Снимка: Дарик
Най-добрите дървосекачи в Югозапада за тази година станаха ясни след оспорвано състезание, организирано от ЮЗДП. Надпреварата се проведе в местността Надарица край село Говедарци на територията на Държавно горско стопанство-Самоков.

Али Мухтарски пребори кокуренцията и завоюва приза „Най-добър секач“. Той победи 15 участници и бе награден с грамота и парична награда от директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Той стана пръв и в една от четирите категории – комбинирано рязане на дървени трупи.
 

Избраха най-добрите секачи в Югозапада
Снимка: Дарик


Надпреварата се проведе в още няколко категории – поваляне на дърво, монтаж и демонтаж на веригата на бензиномотора резачка и прецизно рязане на дървени трупи.
 

Избраха най-добрите секачи в Югозапада
Снимка: Дарик


В отборното класиране първото място е за Държавно горско стопанство – Елешница, втори останаха участниците от ДГС-Гоце Делчев, а трети - ДГС-Места.

„Конкуренцията наистина бе доста оспорвана. За нас най-важно е да осигурим добри условия професионалните дървосекачи да покажат своите умения, както и да гарантираме тяхната безопасност. Надявам се, че тези, които ще ни представят на националното състезание за секачи, ще се представят достойно”, заяви Дамян Дамянов.