Емил Костадинов: Искаме възмездие за всички, превърнали България в репресивен орган
Емил Костадинов: Искаме възмездие за всички, превърнали България в репресивен орган / netinfo

Водачът на листата на Коалиция за България в 1-ви МИР - Благоевград Емил Костадинов, заяви на пресконференция днес, че подготовката за манипулиране на резултатите от вота на 12 май продължава.

Той подчерта, че калиграфските упражнения в системата на МВР не са преустановени, като за целта се ползват ксерокопия на лични карти на македонски граждани. "Заделеният ресурс е 20 евро за лице, само за тази задача. Усилия се координират, както за областта, така и за цялата страна от ръководителите на БОП и тези по криминална линия", заяви Костадинов.

Той подчерта, че от лицата, които се опитват да манипулират вота, няма да бъде търсена политическа, а наказателна отговорност.

"Концентриран е огромен финансов ресурс за пазаруване на изборите и организация за подмяна на изборния резултат“, каза още Емил Костадинов. По думите му лицата, които участват в подобни схеми са служители на МВР, сред които Владимир Савеклиев, Емил Секулов и Стоичко Калузки.

"Тези служители си позволяват да мобилизират почти целия криминален контингент в региона", каза още той. "Днес конкретизирам и искането за оставка на Златния. Отправям го директно към министъра на вътрешните работи. Така както в ръководството на МВР знаят кой е Златния, така то е известно и на целия криминален контингент."

В подкрепа на твърденията си, че се готви манипулиране на вота, водчът на листата на Коалиция за България от 1-ви МИР заяви, че всички държавни директори в областта получават специални инструкции.

"Ще спомена две имена на директори на ДГС, за които имаме безспорна информация, че участват в тези схеми. Това са Димитър Митушев от ГС - Мелник и Росен Баев от стопанството в Петрич", каза Костадинов.

Той заяви, че от КБ обещават справедливост за редовите хора и възмездие за тези, които са превърнали държавата в репресивен орган.